Top

marți, 29 ianuarie 2013

Breathe me.

        Ea îşi ascultă iubitul, care pălăvrăgeşte despre vreo întâmplare de-a lui.  În partea cealaltă sunt două fete care ascultă câţiva băieţi ce încearcă să-şi amintească cele mai bune glume ale lor. La doar câţiva paşi de ei este un grup nu tocmai tăcut, dar unit. Şi vorbesc. Nu aud ce, totuşi. Toţi ascultă sau sunt ascultaţi.
       Eu ce fac? Nu ştiu nici eu. Îmi ascult propriile gânduri, ca deobicei. Nu mă pot concentra deloc.
       Fluturi negri-mi zboară din gaura pieptului. Daca n-aş şti ce sunt, aş spune că-s mici lilieci probabil. Dar presupun că nu contează ce sunt, oamenii nu ştiu de existenţa lor. Ei nu văd nimic, decât aparenţele. Este în regulă, n-am decât un singur regret; î
mi pare rău că nu pot să vă prostesc pe toţi. Sunt momente în care las garda jos şi nu mai zâmbesc. Acela-i momentul în care toţi curioşii încep să mă ia la întrebări.

      Văd fum. Nu. Ceaţă. Dar mă ustură ochii. Confuzia îmi invadează mintea.
  De ce nu-l pot îndepărta..?
    Vreau prea multe. Sper prea mult. Simt prea mult. Nu mai rezist. Vreau linişte. Nu mai suport să vă aud vorbele lipsite de rost. Nici propria inima nu mă mai ascult
ă. Simt cum mă cufund în versuri, gânduri. Mă înec. Mă cuprinde nevoia de a mă ascunde. Îmi las capul în jos să-mi ascund faţa. Încă nu pot înţelege tot ce mi se întâmplă. Nici ei nu pot, şi totuşi mă judecă.
      Simt căldură. Ridic privirea şi te văd stând cu un pahar de ciocolată caldă lângă mine. Zâmbetul mă face să mă întreb ce-i în inima ta. Pretinzi că suferi, dar nu înţeleg de ce. Ştiu că în spatele acelui zâmbet ai putea ascunde atâtea poveşti, dar nu e aşa. Le-aş fi ştiut pe toate.
      - Mi-e dor de tine.    
      - Mulţumesc, spun. " Şi mie mi-e dor de mine.. " adaug în minte.
    Nu mă pot regăsi. Din păcate m-am pierdut într-un colţ de lume din care nu mă pot întoarce. Aici norii par mereu a prevesti ploaie. Nu bate vântul, iar atmosfera e monotonă. Te induce în melancolie. Florile ce ma înconjoară îmi ajung până la genunchi. 
Doar florile-mi mai plâng dorinţele şi dezamăgirile. Maci roşii ca focul îmi rămân întipăriţi în minte atunci când închid ochii, visând la nemurire. 
Mă voi ascunde aici, ghemuită, pentru tot restul vieţii, oare? 


~♥.

vineri, 4 ianuarie 2013

Beautiful world; ugly people.

   Parcă am ajuns într-o lume nouă. Cine-o fi făcut-o aşa?
Aici n-ai voie să iubeşti dacă nu araţi bine. Încă nu ştiu ce implică asta.
N-ai voie să mănânci, altfel te vor eticheta ca fiind "gras".
N-ai voie să ai o opinie. Toţi trebuie să gândim la fel, aici.
Daca ierţi sau dăruieşti, îţi vor râde în nas.
Majoritatea te vor minţi că totul e bine, că te acceptă aşa cum eşti.
Dacă le refuzi obiceiurile, spre exemplu bârfitul, fumatul şi băutul la comandă, te vor linşa din priviri.
Nu le fă complimente multe. Te vor critica şi pentru asta. Iar cei care îţi vor spune că apreciază ceva la tine, sunt cei ce au un interes.
Îţi vor spune vrute şi nevrute, te vor face să ai încredere în ei. Se vor apropia, te vor îmbrăţişa. Să nu închizi ochii! E posibil să te trezeşti cu un cuţit în inimă sau cu buzunarele goale.
Când vei fi supărat, să nu laşi să se vadă! Te vor citi din priviri, vor acumula informaţie şi o vor folosi împotriva ta. Fă-i să creadă că mereu ţi-a fost bine, că nu duci lipsă de nimic. Zâmbeşte, dar nu încât să creadă că-ţi pasă de ei.
Dacă eşti in stare, fă-le viaţa un coşmar, dar rişti să devii ca ei. Un mâncător de suflet. Un corp lipsit de bunătate. Te vei transforma într-un monstru pe care nici tu nu-l vei putea suporta.
Încearcă să nu le arăţi partea ta bună. Ei nu cred în aşa ceva. Vor spune că eşti ipocrit. Te vor privi lung şi-ţi vor adulmeca punctele slabe. Îţi vor pune la îndoială orice idee, sentiment sau gest.
Dacă vei ieşi în evidenţă şi nu le vei respecta condiţiile, te vor urî. Vei fi etichetat ca fiind "ciudat" şi vor încerca să-ţi facă viaţa un calvar. Vor judeca orice mişcare pe care o faci, fiecare lucru pe care-l vei spune şi fiecare haină pe care o vei purta. Aici toţi sunt ca traşi la indigo. Aici nu există onoare, dragoste, bunătate şi sinceritate. Toate lipsurile sunt compensate cu ce-şi cumpără şi cu orice sentiment născut din egoism şi făţărnicie.


~♥.
 
THE END.